Benieuwd welke maatregelen wij nemen rondom het coronavirus? Klik voor meer informatie

Jump in, and feel the inspiration!

Een wereld aan cultuur

  • Veelzijdige cultuur
  • Perfect bereikbaar met auto en OV
  • Prachtige ligging aan de Sloterplas

CULTUURAGENDA

20
11
Ali B

Ali B

Start: 20:15 uur

Ali B is nog lang niet uitgepraat. Er zijn talloze onderwerpen waar de rapper, The Voice-jurylid, tv-programmamaker en theaterman zijn licht over wil laten schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid, of zoals hij het zelf bijna Cruijffiaans formuleert: “Zelfs als het mis gaat, komt het goed.”  Lees verder

Cabaret
12
12
And the rest is noise

And the rest is noise

Start: 20:30 uur

De breakdancers van Fractal Collective en de Japanse kunstenaar Daijiro Hama onderzoeken het contrast tus-sen stilte en rumoer, tussen focus en afleiding. De ruis van alledag kan ons afleiden van wat werkelijk belangrijk is. Hoe komen we tot onze ware kern? Hoe vinden we harmonie  Lees verder

Dans
08
05
Hans Teeuwen

Hans Teeuwen

Start: 20:15 uur

Cabaret
28
04
De Vloer op

De Vloer op

Start: 20:15 uur

Al jaren is het tv-programma ‘De Vloer Op’ een hit. Bekende acteurs improviseren er op los aan de hand van maatschappelijke en relationele thema’s. De scènes zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend. Nu ook in het theater!  Lees verder

Theater
16
01
Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel

Start: 19:30 uur

In een intieme setting brengt flamencogitarist Eric Vaarzon Morel - al dan niet vergezeld door de jonge en talentvolle Nederlandse zangeres ELLE - een liefdevolle ode aan Paco de Lucía en vertelt hij de mooiste verhalen over de Spaanse Sporen in de Nederlandse geschiedenis.  Lees verder

Muziek
23
01
Glodi Lugungu

Glodi Lugungu

Start: 20:15 uur

De Volkskrant riep Glodi Lugungu uit tot hét comedytalent van 2020. Daar zou je klamme handen van kunnen krijgen, maar ach. Hij heeft er zin in. Met zijn onverwachte opvattingen, ontwapenende charme en hilarische anekdotes neemt Glodi ons mee naar de andere kant van het verhaal.  Lees verder

Cabaret
24
04
Finalistentour 2020

Finalistentour 2020

Start: 20:30 uur

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de ‘Finalistentour’ waarin ze de finaleavond integraal over doen.  Lees verder

Cabaret

Hart voor talent

365 dagen per jaar, van alles te doen en te ontdekken

Op cultureel gebied is er op en rond Osdorpplein van alles te doen. Naast Theater de Meervaart en Bioscoop Oxville, zijn er allerlei andere leuke culturele plekken. Denk bijvoorbeeld aan de Openbare Bibliotheek, de Muziekschool, het Talentenhuis en Garage Notweg. Daarnaast is de oever van de Sloterplas inmiddels een bekende festivallocatie en ook in de Tuinen van Nieuw West wordt steeds vaker iets georganiseerd.

Theater en congrescentrum Meervaart

Theater en congrescentrum De Meervaart biedt een veelheid aan perspectieven en toont de diverse manieren waarop iemand zich kan verhouden tot de wereld om zich heen. Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

Meervaart Jong

Meervaart Jong is van origine een Jeugdtheaterschool in Amsterdam West. Na 12,5 jaar zijn we uitgeroeid tot een plek waar je naast theater ook kan dansen, zingen, dj-en, freerunnen en beeldende kunst kunt maken. We geven les op 6 locaties in Amsterdam West, zodat je ook les kan volgen in jouw eigen buurt. Met een klein en gezellig team zitten we op kantoor in de Meervaart. Onze docenten zijn opgeleid tot kunstvakdocent of hebben veel ervaring in het werkveld, lees hier meer over ons docententeam.

 

Meervaart Studio

Naast voorstellingen biedt Meervaart ook activiteiten voor jongeren, onder de noemer Meervaart Studio (voorheen Studio West). Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 14 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen, gelegen aan de achterzijde van de Meervaart. Meervaart Studio biedt coaching aan op het gebied van muziek, dans, theater & media en organiseert diverse events en wedstrijden.

Kunstbende

Ben jij jong (13-18), origineel en vind je Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater leuk? Of wil je groeien als Influencer? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland en de area van Rabobank & Kunstbende op Lowlands!

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Sinds 1919 is de OBA de plek waar Amsterdammers komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. De OBA zet zich in voor een Amsterdam waar iedereen gelijke kansen heeft. De OBA biedt kansen om kennis en vaardigheden te verwerven, om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven, talenten te ontplooien, kortom: om je leven te verrijken. De OBA wil bovendien de plek van de stad zijn om elkaar te ontmoeten, niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken. Door onze fysieke en digitale ruimtes met hen te delen, wordt in alle buurten van de stad een veilige, aantrekkelijke, kennisrijke publieke omgeving gecreëerd. Van, voor en door de bewoners.

Garage Notweg

Garage Notweg brengt ondernemers samen die het concept ‘Vliegwiel voor werkgelegenheid’ ondersteunen. De ondernemers bieden mensen de kans om een start te maken naar werk, ondernemerschap of opleiding. Door samen te werken delen zij hun kennis, kunde, ervaring en faciliteiten. Iedere ondernemer biedt op haar manier ondersteuning in het zoeken naar je eigen talenten van mensen. Werk, stages en leer-werkplekken (duaal) zijn ook mogelijk bij de ondernemers van Garage Notweg.

Oxville Cinema

Stichting Oxville is opgericht door Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes om cinema naar Amsterdam Nieuw-West te brengen. Het trio is reeds een decennium actief in het distributie- en productiewezen en ziet met Oxville Cinema de uitgelezen kans om hun passie voor film over te brengen op Nieuw-West. Samen met haar bewoners wensen zij een community op te bouwen van filmliefhebbers.

Talentenhuis

Het Talentenhuis is een cultureel educatief centrum dat verschillende maatschappelijke en culturele ondernemingen huisvest. Deze organisaties vormen een samenwerkingsverband: het Talentenhuis.
De organisaties in het Talentenhuis werken samen aan het ontwikkelen van een cultureel en educatief kenniscentrum dat zich richt op talentontwikkeling en sociale wijkontwikkeling in Amsterdam Nieuw-West. Wekelijks maken ruim achthonderd kinderen uit Amsterdam Nieuw-West gebruik van het diverse aanbod van verschillende organisaties in het Talentenhuis. De studio’s van het Talentenhuis zijn ook te huren voor repetities of bijeenkomsten.

Tuinen van NIeuw-West

Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de Haarlemmerweg, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door (voormalig) stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw- en recreatiegebied: Tuinen van West.

Muziekschool Amsterdam

Bij Muziekschool Amsterdam werken we elke dag keihard en met veel plezier aan onze missie: alle Amsterdamse kinderen en jongeren de mogelijkheid geven het plezier van (samen) muziek maken te ervaren én zichzelf daarmee te ontwikkelen. Met een zeer divers team van meer dan 160 medewerkers doen we er alles aan om kwalitatief hoogstaande muzieklessen te waarborgen.

Ontdek Osdorpplein

Vignet Osdorpplein