Benieuwd welke maatregelen wij nemen rondom het coronavirus? Klik voor meer informatie

Jump in, and feel the inspiration!

Een wereld aan cultuur

  • Veelzijdige cultuur
  • Perfect bereikbaar met auto en OV
  • Prachtige ligging aan de Sloterplas

CULTUURAGENDA

31
07
FOK ME HOKJE

FOK ME HOKJE

Start: 20:30 uur

Studio 52nd heet je welkom in het dierenrijk, waar mannelijke flamingostellen andermans eieren uitbroeden en de anemoonvismannetjes in vrouwtjes veranderen. Waar geen hokjes zijn en niemand ooit van homo, hetero of trans heeft gehoord.  Lees verder

Theater
17
08
While We Live

While We Live

Start: 16:00 uur

Muziektheater
01
08
Slavernij

Slavernij

Start: 13:30 uur

Tijdens de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum maken we talkshows over het thema slavernij en de doorwerking daarvan. Jörgen Raymann presenteert de talkshows.  Lees verder

Special
17
08
Greyheads

Greyheads

Start: 21:00 uur

Muziek
18
08
Intercontinental Ensemble

Intercontinental Ensemble

Start: 11:00 uur

Muziek
18
08
Truus, het meisje in het verzet

Truus, het meisje in het verzet

Start: 16:00 uur

Muziek
18
08
MARS:

MARS:

Start: 19:00 uur

Muziektheater
19
08
Dromenblazers

Dromenblazers

Start: 11:00 uur

Muziek
01
09
Facets of Tangier

Facets of Tangier

Start: 20:00 uur

De nieuwe publicatie Tangier: Facets of an Interzone, met fotografen Imane Djamil (MA) en Rein Kooyman (NL) – focust zich op de randen van de uitdijende stad, waar nieuwe hoogbouw en megaprojecten stuiten op de boerderijen en dorpen van het omringende platteland.  Lees verder

Special
05
09
Mieke Stemerdink & Jason Bouman

Mieke Stemerdink & Jason Bouman

Start: 20:30 uur

Mieke Stemerdink (de Gigantjes) en Jason Bouman (winnaar tv-programma Bloed, Zweet en Tranen) zingen hun eigen repertoire en dat van volkszangers als Johnny Jordaan, Willy Alberti, Manke Nelis en Tante Leen. Muziek waar het hart van overloopt, met een lach en een traan.  Lees verder

Muziek
12
09
Het verhaal van Anders

Het verhaal van Anders

Start: 14:00 uur

Wat als er een plek zou zijn waar alles gewoon heel anders is? Choreograaf Ryan Djojokarso maakte een voorstelling voor 8 jaar en ouder vol dans en absurde humor. In dit verhaal gaan veel dingen niet zoals in de normale wereld. Anders, Ike en Salina spelen tussen de regels in.  Lees verder

Familie & Jeugd

Hart voor talent

365 dagen per jaar, van alles te doen en te ontdekken

Op cultureel gebied is er op en rond Osdorpplein van alles te doen. Naast Theater de Meervaart en Bioscoop Oxville, zijn er allerlei andere leuke culturele plekken. Denk bijvoorbeeld aan de Openbare Bibliotheek, de Muziekschool, het Talentenhuis en Garage Notweg. Daarnaast is de oever van de Sloterplas inmiddels een bekende festivallocatie en ook in de Tuinen van Nieuw West wordt steeds vaker iets georganiseerd.

Theater en congrescentrum Meervaart

Theater en congrescentrum De Meervaart biedt een veelheid aan perspectieven en toont de diverse manieren waarop iemand zich kan verhouden tot de wereld om zich heen. Door in te zetten op cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van de podiumkunsten faciliteren wij culturele kennismaking, discussie en reflectie. Als culturele instelling dragen we actief bij aan de ontwikkeling van de culturele ambitie van bewoners, betrokken burgerschap en een rijke leefomgeving.

Meervaart Jong

Meervaart Jong is van origine een Jeugdtheaterschool in Amsterdam West. Na 12,5 jaar zijn we uitgeroeid tot een plek waar je naast theater ook kan dansen, zingen, dj-en, freerunnen en beeldende kunst kunt maken. We geven les op 6 locaties in Amsterdam West, zodat je ook les kan volgen in jouw eigen buurt. Met een klein en gezellig team zitten we op kantoor in de Meervaart. Onze docenten zijn opgeleid tot kunstvakdocent of hebben veel ervaring in het werkveld, lees hier meer over ons docententeam.

 

Meervaart Studio

Naast voorstellingen biedt Meervaart ook activiteiten voor jongeren, onder de noemer Meervaart Studio (voorheen Studio West). Het is dé plek waar Amsterdamse jongeren van 14 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen, gelegen aan de achterzijde van de Meervaart. Meervaart Studio biedt coaching aan op het gebied van muziek, dans, theater & media en organiseert diverse events en wedstrijden.

Kunstbende

Ben jij jong (13-18), origineel en vind je Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater leuk? Of wil je groeien als Influencer? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland en de area van Rabobank & Kunstbende op Lowlands!

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Sinds 1919 is de OBA de plek waar Amsterdammers komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. De OBA zet zich in voor een Amsterdam waar iedereen gelijke kansen heeft. De OBA biedt kansen om kennis en vaardigheden te verwerven, om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven, talenten te ontplooien, kortom: om je leven te verrijken. De OBA wil bovendien de plek van de stad zijn om elkaar te ontmoeten, niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken. Door onze fysieke en digitale ruimtes met hen te delen, wordt in alle buurten van de stad een veilige, aantrekkelijke, kennisrijke publieke omgeving gecreëerd. Van, voor en door de bewoners.

Garage Notweg

Garage Notweg brengt ondernemers samen die het concept ‘Vliegwiel voor werkgelegenheid’ ondersteunen. De ondernemers bieden mensen de kans om een start te maken naar werk, ondernemerschap of opleiding. Door samen te werken delen zij hun kennis, kunde, ervaring en faciliteiten. Iedere ondernemer biedt op haar manier ondersteuning in het zoeken naar je eigen talenten van mensen. Werk, stages en leer-werkplekken (duaal) zijn ook mogelijk bij de ondernemers van Garage Notweg.

Oxville Cinema

Stichting Oxville is opgericht door Carlo Dias, Aydin Dehzad en Bas Broertjes om cinema naar Amsterdam Nieuw-West te brengen. Het trio is reeds een decennium actief in het distributie- en productiewezen en ziet met Oxville Cinema de uitgelezen kans om hun passie voor film over te brengen op Nieuw-West. Samen met haar bewoners wensen zij een community op te bouwen van filmliefhebbers.

Talentenhuis

Het Talentenhuis is een cultureel educatief centrum dat verschillende maatschappelijke en culturele ondernemingen huisvest. Deze organisaties vormen een samenwerkingsverband: het Talentenhuis.
De organisaties in het Talentenhuis werken samen aan het ontwikkelen van een cultureel en educatief kenniscentrum dat zich richt op talentontwikkeling en sociale wijkontwikkeling in Amsterdam Nieuw-West. Wekelijks maken ruim achthonderd kinderen uit Amsterdam Nieuw-West gebruik van het diverse aanbod van verschillende organisaties in het Talentenhuis. De studio’s van het Talentenhuis zijn ook te huren voor repetities of bijeenkomsten.

Tuinen van NIeuw-West

Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de Haarlemmerweg, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door (voormalig) stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw- en recreatiegebied: Tuinen van West.

Muziekschool Amsterdam

Bij Muziekschool Amsterdam werken we elke dag keihard en met veel plezier aan onze missie: alle Amsterdamse kinderen en jongeren de mogelijkheid geven het plezier van (samen) muziek maken te ervaren én zichzelf daarmee te ontwikkelen. Met een zeer divers team van meer dan 160 medewerkers doen we er alles aan om kwalitatief hoogstaande muzieklessen te waarborgen.

Ontdek Osdorpplein

Vignet Osdorpplein